Korbatjo overklast Olympia

Voor Korbatjo stond afgelopen zaterdag 18 mei een ritje naar Spijkenisse op het programma. Na de winst van vorige week op NIO, zagen de Oud-Beijerlanders tegenstander Olympia niet als gevaar. De club uit Spijkenisse staat op de een-na-laatste plek in poule 3I, terwijl de Oud-Beijerlanders nog altijd de eerste plek delen met ACKC. Voor beide ploegen was winst dus wel gewenst.

Na het fluitsignaal van scheidsrechter Burg ging de wedstrijd van start. Korbatjo begon aan de wedstrijd zonder Boy Bakhuizen (vakantie), maar met Jelmer Vos. De ploeg, onder leiding van coach Paul Vink, wist de score te openen met een afstandsschot van Anne van Nes (1-0). Olympia kon bij blijven tot 2-2, maar daarna was Korbatjo niet meer te stoppen. Met onder andere doelpunten van Alex de Reus, Ruby Vermaas, Rikkert Huisman, Anne van Nes en Jelmer Vos bouwde Korbatjo haar voorsprong uit naar een comfortabele 2-8 tussenstand. Voor rust wisten beide ploegen nog tweemaal door elkaars defensie heen te komen, waardoor de kleedkamers werden opgezocht bij een ruststand van 4-10.

Na rust ging het vlaggenschip van Korbatjo onverminderd door met waar het gebleven was. De score werd verder uitgebreid naar 4-15 met onder andere drie rake doelpunten van Rikkert Huisman. Voor beide ploegen was de spanning van de wedstrijd eraf en ging het enkel nog om het maken van doelpunten. Alex de Reus en Carlo van Veen lieten zien wat ze waard waren en scoorde beiden nog twee keer voor Korbatjo (6-19). Dennis de Wit maakte zijn rentree bij het eerste team van de Oud-Beijerlandse club en ook hij wist zichzelf op het scoreformulier te plaatsen door een schot van afstand (9-23). Net als het eerste doelpunt, was ook het laatste voor Korbatjo. Met een strafworp sloot Anne van Nes de wedstrijd af met een eindstand van 9-24 op het scorebord.

Met deze winst, en daarmee promotie naar de 2e klasse, op zak kijkt de selectie van Korbatjo uit naar de volgende wedstrijden. Na het kampioenschap in de zaal komt ook een eventueel kampioenschap op het veld in zicht. Hiervoor moeten echter ook de volgende drie wedstrijden nog gewonnen geworden. Daarom kunnen we jullie support goed gebruiken! Zaterdag 25 mei komt Triade uit Nieuwpoort op bezoek. De vorige wedstrijd tegen deze tegenstander eindigde in een nipte 12-13 winst, dus het belooft een spannende pot te worden. Kom laat je horen!

Doelpuntenmakers voor Korbatjo: Anne van Nes (7x), Rikkert Huisman (6x), Alex de Reus (4x), Ruby Vermaas en Carlo van Veen (beiden 2x) en Jelmer Vos, Eliza Adrichem en Dennis de Wit (allen 1x)
 

blog comments powered by Disqus
  • 2 banner De Hypotheker
  • 4 logo Sport 2000
  • 5 banner Vriendenloterij
  • 6 banner Bol.com