Griezelavond 2013

Vrijdag 1 november was het tijd voor een Halloween/Griezelavond. Rond 18.30 uur kwamen 33 kinderen van de D, E en F naar het Trefpunt. Een gedeelte was verkleed en had zich aan het thema van de avond aangepast en anderen
kwamen in hun gewone kleding naar de club. Het zag er allemaal griezelig, maar ook gezellig uit. Je moest uitkijken dat je niet door een spinneweb liep, want volgens mij was er al een tijd niet gestoft. Bij de lampen en aan de palen hingen allemaal zwarte raggen en in sommige zag je zelfs al spinnen zitten. We hadden de kinderen in 3 groepen verdeeld. Groepje 1 ging buiten een speurtocht op het veld doen. Ze moesten naar de lichtjes op het veld lopen. Bij het lichtje zat iemand met een opdracht. Bijvoorbeeld: zoek de verschillen, wie staat er op het plaatje?, memory met snoepjes, een puzzel enz. En ondertussen kon je zomaar "griezels" tegenkomen.

Binnen gingen de andere 2 groepen aan een tafel zitten. Aan de ene tafel kon je met behulp van een mandarijn, drop jojo, kokindjes drop en cocktailprikkertjes een poppetje maken. Aan de andere tafel maakte iedereen een mooi spinnenweb met behulp van sate prikkers, een krieltje in folie gewikkeld en wol. Wat hadden we opeens veel spinnewebben in de kantine.  De tijd vloog voorbij en we waren nog niet klaar toen de eerste ouders kwamen, dus was het even wachten voordat ze hun kind weer mee konden nemen.
 
Ook bij de A, B en C's was er een grote opkomst. Er waren 30 leden aanwezig in de kantine. Sommige van hun hadden ons geholpen bij de D, E en F groepjes. We wilden de groepen niet te groot maken en besloten 5 groepen op pad te sturen. Voor hun stond er een griezeltocht op het programma. Maar waar? Bij het Spui hadden we het al een aantal keer gedaan, dus moest het een andere locatie worden. Helaas hebben wij geen bos, maar wel een park, maar omdat er veel huizen omheen liggen, waren we bang dat we een hoop overlast zouden veroorzaken. Als de mensen een hoop gegil in het park horen heb je zo de politie op je dak.

Daarom hadden we gekozen voor het bos in Piershil. Gelukkig waren er een aantal mensen die de rol van griezel op zich wilden nemen. We vertrokken naar het bos, zodat ze daar een plek konden zoeken en niet veel later kwam de eerste groep al aanrijden. Ik liep een stukje met ze mee, vertelde dan het verhaal over de familie Otto en daarna mochten ze het bos in. Ze moesten een touw volgen dat langs de route hing en mochten geen, of zo min mogelijk, een zaklamp gebruiken. En onderweg gebeurde natuurlijk wel het een en ander. De avond liep een beetje uit en het laatste groepje was pas om 23.30 uur klaar. Ook al zeiden sommigen dat ze het niet eng vonden, toch hebben we genoeg gegil gehoord.
 
Nogmaals iedereen bedankt die ons hebben geholpen om er een leuke, gezellige, griezelige avond van te maken!

  • 2 banner De Hypotheker
  • 4 logo Sport 2000
  • 5 banner Vriendenloterij
  • 6 banner Bol.com